Söjtöri erőemelő sikereknek örülhetünk

Községünk szülötte, Simán Mihály a szombathelyi Férfi RAW erőemelő Országos Bajnokság Junior 83 kg-os kategóriában 2. helyezést szerzett. Ugyanezen a versenyen a Masters 2. kategóriában háziorvosunk, dr. Simán László a plusz 120 kg-os kategóriában első helyezettként Magyar Bajnoki címet szerzett.

Mindkét versenyzőnek gratulálunk és sok sikert kívánunk a jövőbeni megmérettetésekhez!

Csütörtökön zár a XIV. Söjtöri Művésztelep

A Hosszú Élet Titka Egyesület és Söjtör Község Önkormányzata 2020. szeptember 24-én 16 órától várja az érdeklődőket az Öreghegyi vendégházhoz a XIV. Söjtöri Művésztelep záró kiállítására.

Az idei évben is számos hazai művész tette tiszteletét az egy hetes festőtáborban. Bottyán Mariann szakmai vezető és Hermán Erzsébet főszervező mutatja be az elkészült alkotásokat a vendégházban.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Dr. Simán László háziorvos jubilál

1995. szeptember 15-én vette át a söjtöri háziorvosi praxist Dr. Simán László. A 25. éves jubileum alkalmából köszöntötte őt az Egészségházban Könyves Gábor polgármester és Mónok Tibor alpolgármester. Doktor úr megtisztelve érzi magát, hogy az önkormányzat a közszférában dolgozók mellett elismerését fejezi ki az egészségügyben ténykedők iránt is.

Az önkormányzat és a fotós tevékenységéről közismert Dr. Simán László közötti kitűnő kapcsolatot alátámasztja az is, hogy Doktor úr felajánlásának köszönhetően több képe is díszíti az Öreghegyi vendégházat, illetve a közös hivatal épületét.

Háziorvosunknak kitartó és eredményes munkát kívánunk, valamint izgalmas fotóélményeket!

 

Szomszédvári rangadót nyert meg a söjtöri focicsapat

A Söjtöri DFSE a megyei III. osztályú bajnokság vasárnapi fordulójában Tófej együttesét látta vendégül. A szomszédvári rangadón a söjtöri csapat harcos játékával 4-0-ra múlta felül ellenfelét. Az utolsó találatot megismételt 11-esből lőtte Bakonyi Norbert. A csapat így megszerezte a következő győzelmét. A megszerzett 3 ponttal a csapat megerősítette helyét a középmezőnyben.

Hétfőtől szigorodik a közös hivatal épületébe történő belépés

SÖJTÖRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJÉNEK

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓJA

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult egészségügyi helyzet – a COVID-19 koronavírus járvány – miatt Ügyfeleink és Munkatársaink megbetegedésének megelőzése és egészségének megőrzése érdekében, 2020. szeptember 14. napjától a Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatalba az Ügyfelek kizárólag szájmaszkban léphetnek be, továbbá csak testhőmérséklet mérését és kézfertőtlenítést követően tartózkodhatnak az épületben.

 

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

 

Söjtör, 2020. szeptember 10.

 

Tisztelettel:

Dr. Szabó Eszter

jegyző

III. alkalommal búcsúztatták el bringások a nyarat

Szombaton ragyogó időben és kitűnő hangulatbam teljesítették a III. Nyárbúcsúztató bringtúra közel 35 km-es távját a kerékpárosok, akik között 8 éves kerékpáros is volt. Nagyon sok vidéki és söjtöri elszármazott is együtt tekert a nap folyamán.

A helyi általános iskolától indulva a Pusztaszentlászlói-tó és annak új hídja volt az első állomás. Majd Pusztamagyaródon becsatlakozott a helyi túracsapat szervezője, hogy közösen Bánokszentgyörgyre érjünk, ahol Baumgartner László polgármester úr fogadta a csapatot az önkormányzatuk fejlesztés alatt álló panziójában. A visszafelé úton a szentlászlói hegyen épülő kilátót vették célba a bringások, majd a söjtöri önkormányzat Öreghegyi vendégházánál zárult a nap, ahol a népdalkör egyesület tagjai ebéddel várták a résztvevőket.

Köszönet a Söjtöri Polgárőr Egyesületnek az útvonal biztosításához, illetve Butykó Béla falukarbantartónak a technikai segítésnyújtásért.

Januártól országos tilalom lesz az avar és kerti hulladék égetésére

SÖJTÖRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJÉNEK HIRDETMÉNYE

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (IV.3.) önkormányzati rendelete alapján:

Avar és kerti hulladék égetés minden év szeptember 1-től december 31-ig terjedő időszakban végezhető.

 

Hétfői, pénteki napokon 06-20 óra között!

Szombaton 06-12 óra között!

 

Tájékoztatom továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés.

Jövő évtől országszerte tilos az avarégetés és a kerti hulladék égetése. A módosítás célja az indoklás szerint a levegő minőségének javítása, a lakosság egészségének védelme, a levegő nem megfelelő minősége miatt ugyanis uniós kötelezettségi eljárás van folyamatban Magyarország ellen.

2021. január 1-jétől törlik azt a rendelkezést, ami alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést, így általánossá válik a levegő védelméről szóló kormányrendelet alapján a tilalom az egész országban.

Kérem a Tisztelt Lakosságtól a fentiek betartását!

 

Tisztelettel:

Dr. Szabó Eszter

jegyző

 

Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a söjtöri focicsapat

A 2020/2021. évi futballbajnokság Megyei III. Középcsoportjában a hétvégén a Söjtör DFSE idegenben győzte le Soós Balázs és Németh Dániel góljaival 2-0-ra Pölöske csapatát megszerezve így a bajnokság 2. fordulójában az első győzelmet. A csapat kifejezetten szervezett fellépésével, látványos támadó futballjával megérdemelten hozta el a három pontot.

Sok sikert a következő mérkőzésekhez!