kgSzeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket honlapunkon, mint Söjtör község vendégeit a Képviselő-testület és a vendégszerető lakosság nevében. Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelte településünket. Remélem, hogy olyan információkat talál, melyek kíváncsivá teszik, hogy meglátogasson bennünket.
Fedezze fel a falu értékeit, látogassa meg Deák Ferenc szülőházát, sétáljon az Emlékház körüli parkban, keresse fel intézményeinket, nyisson be gyönyörű templomunkba, és garantáljuk, hogy községünk minden szegletében talál valami érdekeset, egyedit, ami csak Söjtörre jellemző. Jöjjön el és kapcsolódjon ki a szomszédos Pusztaszentlászló termálfürdőjében és horgásztavánál. Nézze meg program ajánlatainkat, vegyen részt rendezvényeinken, melyeket rendszeresen megtartunk.
Településünk életében folyamatos a fejlődés, az újat, szebbet akarás mellett, a történelmi hagyományok megismerése és megismertetése is fontos szempont. Söjtör neve Deák Ferenc szülőhelyeként vált ismertté. A ház 2003-ban teljes felújításon esett át a körülötte lévő szép parkkal együtt. A létesítmény ma is sok látogatót vonz. Természetesen nem csak a múltnak élünk, hanem a jövőnket is igyekszünk megalapozni, folyamatosan pályázunk az intézményeink felújítására, korszerűsítésére. Rendelkezünk óvodával, iskolával, házi orvossal és védőnővel, gyógyszertárral és egy impozáns kulturális közösségi szolgáltató térrel. A falu fölött magasodik a bükkös erdővel körül ölelt nagy kiterjedésű – villanyárammal ellátott – szőlőhegy, ahova jó minőségű út vezet. A terület bortermelő vidéknek minősített, hegyközség működik. A bortermelésen kívül ideális pihenőhely.
A település képeit nézegetve Ön is megállapíthatja, hogy sikeresen épül, szépül a községünk. Köszönhetjük ezt azoknak a civil szervezeteknek, településünkön működő vállalkozásoknak is, akik sokat tesznek Söjtörért. Köszönöm ezt azoknak a korábbi vezetőknek is, akik áldozatos munkájukkal szilárd alapokat építettek, és erre megfelelő irányok kijelölésével folyamatossá tették a fejlődés útját.
Köszönöm, hogy időt szakított rohanó világunkban arra, hogy e pár sort elolvasta, és kérem, ha településünkkel kapcsolatban kérdése, véleménye van, azt bátran ossza meg velünk.

Baráti üdvözlettel:

Könyves Gábor
polgármester