Megújult a Gene-hegyi kápolna

Október 23-án Sághegyi Gellért plébános úr a megújult Gene-hegyi kápolnánál misézett a szépszámmal megjelent hívek előtt. Az 1938-ban épült kápolna az elmúlt hetekben esett át külső felújításon. A munkálatokat a helyi Karakai András kőműves szakember végezte el. A kápolna felújítását a hívek, Plébános úr, illetve Söjtör Község Önkormányzata finanszírozta.

Püspök atya misézett a községünkben

2018. november 11-én, a vasárnapi szentmisét Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök celebrálta – Sághelyi Gellért atyával közösen – a csodálatosan feldíszített söjtöri Szent Jakab Apostol Római Katolikus Templomban. Püspök atya Orsós Tibor – a Söjtöri Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének – meghívására érkezett a településre. A szentmisét a helyi roma közösség javára ajánlotta a megyéspüspök. Az istentisztelet magyar és részben roma nyelven zajlott. Püspök atya Boldog Ceferinoról, a cigányok védőszentjéről szólt hosszabban a tömötten megtelt templom hallhatóságának.

A szentmisét követően a helyi IKSZT épületében kerekasztal megbeszélésre invitálta Orsós Tibor a roma közösség tagjait, a Söjtöri Egyházközség, illetve a helyi civil szervezetek képviselőit, a Zala Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottságának elnökét, Vajda Lászlót, illetve a misén részt vett Söjtör, Tófej és Pusztamagyaród községek polgármestereit. A megbeszélést követően  Püspök atya emlék oklevelet vehetett át Orsós Tibor RNÖ elnöktől, illetve Könyves Gábor polgármestertől, valamint a söjtöri Gene-hegyi Kápolnáról készült festményt, mely Talpas Gy. Csaba szatmárnémeti festő alkotása.