Május 25-től újra nyitva tart az óvoda

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány 215/2020.(V.20.) Korm. rendelete értelmében az óvoda 2020. május 25-től a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működik, a gyermekeket az óvodai nevelésben való részvétel jogszabályi feltételei szerint fogadjuk.

Az óvoda hétfőtől péntekig 6.30-tól – 17 .00 – ig tart nyitva.

Az óvodai ellátás igénylését a szokásos módon a megelőző napon 10.00 óráig kell elektronikus úton,  vagy telefonon bejelenteni

Az óvodát csak egészséges gyermekek látogathatják.

 

Söjtör, 2020. május 21.

 

Csányiné Rácz Eszter

óvodavezető

Ütemszerűen halad a 40 hektáros napelempark építése

A koronavírus okozta veszélyhelyzet ellenére is zajlik a Söjtör és Kispuszta közti naperőmű beruházás. A Solar Kraft Kft. kivitelezésében megvalósuló projekt 40 hektáros területének több mint felén lefúrták már a tartószerkezeteket. Az első pár hektáron pedig megtörtént a napelemek telepítése és a földkábelek lefektetése is. A projekt építési szakasza az előzetes tervek szerint 2020. június végén zárul.

Melléképület égett le egy Deák Ferenc úti ingatlanon

Tegnap virradóra teljesen leégett a Deák Ferenc út egyik ingatlanán található melléképület. A tűz oka eddig ismeretlen. A lángok kis mértékben átterjedtek a lakóingatlanra is. Több helyiség ablakai kitörtek. A nehéz helyzetben élő családnak segítséget nyújtott az Önkormányzat. Köszönet a helyi Deák Diák Kft-nek is a gyors és hatékony helyreállítási munkához.

 

Rongálás, illegális szemetelők és túlsúlyos járművek ellen térfigyelő kamerák kerülnek az Öreghegyre

Az Önkormányzat Öreghegyi vendégházánál a húsvéti hétvégén rongálás történt. Az ingatlan sarkán álló beton kerítésoszlopot ismeretlen személy kettétörte, a támasztó oszlopot kidöntötte. Az önkormányzat várja az esetleges szemtanúk jelentkezését.

Részben a rongáláshoz, részben az Öreghegyen megvalósult útfelújításhoz, a múlt heti fémlopáshoz, illetve a pár héttel ezelőtti önkéntes szemétgyűjtéshez kapcsolódóan napokon belül térfigyelő kamerák kerülnek elhelyezésre a szőlőhegyen!

Az útfelújítás okán felhívjuk a figyelmet, hogy a hegyben súlykorlátozás van érvényben. Amennyiben túlsúlyos szállítmány miatt rongálódnak meg az utak, úgy a tulajdonos kártérítési kötelezettséggel tartozik. Kérjük Önöket, hogy adott esetben forduljanak az Önkormányzathoz útvonalengedélyért.

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben

A Katasztrófavédelem fokozottan felhívja a figyelmet, hogy napok óta országos tűzgyújtási tilalom van érvényben!

Tűzesetek szabad területen történő bekövetkezésének nagyobb kockázata esetén, az erdőgazdálkodásért felelős miniszter, fokozott tűzveszély időszakát (tűzgyújtási tilalmat) állapíthat meg, és hirdethet ki, egyeztetve a katasztrófavédelem központi szervével (BM OKF).

Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

A tűzgyújtási tilalom megszegése bírsággal sújtandó!

A víztároló tisztítását végzi május elején a Zalavíz Zrt.

A Zalavíz Zrt. ezúton értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Söjtörön a víztárolóban az alábbi időpontokban tisztítást végez:

– 2020.05.04. (hétfő) 12-16 óra között

– 2020.05.05. (kedd) 8-16 óra között

A tároló tisztítása miatt a településen átmeneti vízhiány és vízminőségváltozás, illetve nyomáscsökkenés előfordulhat. Türelmüket és együttműködésüket köszönjük.

 

Tisztelettel:

Zalavíz Zrt.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk

Söjtör Község Önkormányzata kellemes húsvéti ünnepeket kíván! A koronavírussal összefüggő veszélyhelyzetre való tekintettel kérünk mindenkit, hogy otthon, szűk családi körben ünnepeljen. Vigyázzunk önmaguknkra és másokra is!

Bűncselekmények árnyékolják be a húsvéti készülődést

A koronavírussal összefüggő veszélyhelyzet mellett a napokban bűncselekmények is beárnyékolták a húsvéti készülődést.

Az Öreghegyre csütörtökön lakossági bejelentés alapján kellett kihívni a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőreit. Egy külföldi rendszámú kisteherautóba pakolt egy helyi férfi illetéktelenül fém szőlőlugas oszlopokat. A kiérkező rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen tartóztatták fel az illetőt. Az ügy feljelentéssel zárult.

Nagypénteken a délutáni órákban egy személygépkocsi a Béke utca irányából a település központja felé haladva áttért a menetiránnyal szemközti sávba és a Coop ABC előtti virágokkal és bokrokkal beültetett térelválsztó szigetbe hajtott. A gépkocsi kidöntötte, derékszögbe törte és több méterre hajította a közúti jelzőtáblát, amivel anyagi kárt okozott az önkormányzatnak. Az autóról leszakadt a lökhárító és a rendszámtábla. A településen áthaladó zalaegerszegi motoros polgárőrök riasztották a rendőrséget és a helyi polgárőrökkel, valamint Könyves Gábor polgármesterrel biztosították a helyszínt további intézkedésig. A cserbenhagyásos gázolót Bak és Zalatárnok között fogták el a kiérkező járőrök és a férfit az ittasság gyanúja miatt is előállították.

Mindkét esetben köszönet a helyi polgárőrök és a rendőrség rendkívül gyors és hatékony reagálásáért.

Pár héttel ezelőtt illegális hulladéklerakás miatt indult rendőrségi eljárás a település közigazgatási területén belül.

Felhívjuk a helyiek figyelmét a közrend fokozott betartására, kiemelt figyelmet fordítva a kijárási korlátozásra és az azzal kapcsolatos eljárásrendre! Veszélyhelyzetben kiemelten fontos a közbiztonságérzet erősítése és fenntartása.

Új fűnyírótraktorral indul a kaszálási szezon

Az Önkormányzat kommunális gépjárműparkja egy nagyértékű, Husqvarna rider típusú fűnyírótraktorral gyarapodott. A napokban beszerzett fűnyírótraktort a 2020/2021. évi Járási Startmunka Mintaprogram támogatta 100%-os állami intenzitással. Az idei évi közmunkaprogramból a közfoglalkoztatottak munkaruházata mellett benzinmotoros permetezőt és sövényvágót is sikerült vásárolni.

Új játékelemek telepítésével befejeződött az óvodafelújítás

A Magyar Falu Program 30 millió Ft-os támogatásból befejeződött a Söjtöri Óvoda felújítása. A tetőszerkezet cseréje és a napelemek felhelyezése után az utolsó munkafolyamat is megvalósult. 5 új játékelemmel bővült az óvoda udvara . Mindegyik játékelem TÜV minősítéssel rendelkezik, így a kisgyermekek a lehető legnagyobb biztonsággal vehetik majd birtokba őket a jövőben.