Söjtör Község Önkormányzata az Agrárminisztérium 2021. évi Zártkerti Program pályázatán 17 897 639 Ft-os támogatást nyert zártkerti utak felújítására, illetve kisléptékű víztároló kapacitás (50 m3-es esővíztározó) kiépítésére. A munkálatok a mai napon befejeződtek.

A kivitelezés június második hetében kezdődött el. Első feladatként megtörtént a meglévő felületek részleges bontása, a bakhátak leszedése és a tükörszerkezet profilozása. Ezt követően került kialakításra zúzalékfelület azokon az utakon, melyek végpontja aszfaltozott úthoz csatlakozik, amelyen keresztül közvetlenül érhető el a település. Vagyis a Rapátfeljáróról elágazó utak javítása történt meg, Sántaszerben közel 1 km-es szakaszon, a Rapátról leérve a két rövidebb útszakaszon 275 fm hosszban.

A projekt keretében két db önkormányzati út részleges aszfaltozására is lehetőség nyílt (55 fm hosszban a Szabó-hegyen és 150 fm hosszban a Bükkföldön). Emellett két útcsatlakozási ponton is sikerült aszfaltréteggel megerősíteni a felületet. A csapadékvíz ezeken a szakaszokon jelentős károkat okozott korábban. A kitűnő munkának köszönhetően a múlt heti heves esőzések már nem tettek kárt sem az aszfaltozott, sem a bazaltzúzalékos szakaszokon.

Az Öreghegyi vendégház alatti önkormányzati területen került kialakításra egy esővíztározó is, ahonnan a zártkerti ingatlantulajdonosok öntözéshez vízvételi lehetőséghez juthatnak. A tároló a vendégháztól és a parkolótól lefolyó esővizet gyűjti össze.

A beruházások révén tovább fejlődik a söjtöri szőlőhegy turisztikai vonzereje. Egyre inkább felfedezik maguknak az emberek az Öreghegyet és környezetét, hiszen az elmúlt pár hónapban Győr, Veszprém, Szombathely környékéről, de még Budapestről és Bécsből is érkeztek új ingatlantulajdonosok hozzánk. Ebből is látszik, hogy milyen potenciál rejlik a település fölött emelkedő hegyhátban.