Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2023. évi költségvetési rendelet megalkotásakor döntött arról, hogy a Béke utcai Nagytemetőbe urnafalat építtet, hogy hozzátartozóink, szeretteink méltó helyen nyugodjanak. Az önerőből finanszírozott beruházás a napokban készült el.

Ifj. Bankó István helyi vállalkozó építette a hamvak tárolására szolgáló műtárgyat a ravatalozó épületének keleti oldala mellett. Az urnafal 8 fülkéből áll. A sötét színű írástáblák mögé fülkénként 2 urna helyezhető el, így 16 férőhellyel bővül a temető kapacitása. Az urnás síremlékek használata új szolgáltatás a söjtöri temetőben. Fenntartása, gondozása kevesebb időt, energiát és költséget jelent. Mindeközben ízléses megjelenést biztosít, illetve az írástábla mellett balra és jobbra elhelyezhetők mécsesek, virágok, emléktárgyak.

A Képviselő-testület szeptemberben rendeletben szabályozza az urnafal megváltásával és üzemeltetésével kapcsolatos részleteket. Ezt követően van lehetőség a lakosság részéről urnafülkét megváltani.