Söjtör Község Önkormányzata képviseletében Könyves Gábor polgármester és a Söjtöri Család- és Gyermekvédelmi Szolgálattól Kovács Hajnalka Éva családsegítő a mai napon 10 söjtöri, 65 év feletti lakost keresett fel személyesen otthonában, hogy segítse a Gondosóra programba történő regisztrációt.

A Gondosóra program (www.gondosora.hu) Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. A Gondosóra program, egy 0–24 órás Diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.

A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.

Söjtörön egyre nagyobb számban veszik igénybe ezt a szolgáltatást. Több esetben már életet is mentett az óráról indított hívás. Amennyiben Ön vagy hozzátartozója szeretne regisztrálni a programba kérjük keresse bizalommal az önkormányzatot vagy a család- és gyermekjóléti szolgálatot (tel.: 30/754-1593).