Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testülete április hónapban pályázatot írt ki az önkormányzati konyha és étterem 5 éves üzemeltetésére, mivel Szabó Ferencné bérleti jogviszonya 2023. június 30-án lejárt. Szabó Ferencné jelezte a Képviselő-testület felé, hogy nem kíván újabb időszakra bérlő lenni, így új közszolgáltatót kellett pályáztatás útján keresni. Szabó Ferencnének köszöni az önkormányzat az elmúlt 10 évben nyújtott szolgáltatását, a helyi lakosság, civil szervezetek rendezvényeire való rendelkezésre állást.

Az óvodai, iskolai és szociális étkeztetés biztosítására az önkormányzat az Atroplusz Közétkeztetési és Szolgáltató Kft-vel kötött 5 éves szerződést. Július 1-től az üzemi konyha és étterem működtetését ez a cég látja el. 2 söjtöri dolgozót foglalkoztatnak a konyhán, akik kiadagolják az óvodások és iskolások számára a reggelit, ebédet és uzsonnát. A szociális étkezést igénybe vevők a továbbiakban is házhoz szállítva kapják az ebédet. Új szolgáltatás az ő esetükben a választható A és B menü, valamint minden szociális étkező az Atroplusz Kft-től ingyen és bérmentve új éthordókat kapott.

Amellett, hogy az új üzemeltetési időszakban az önkormányzat jelentősen magasabb bérleti díjat kap, az új közszolgáltató térítési díjai viszont kedvezőbben alakulnak. Az óvodások esetében továbbra is mindenki ingyen étkezik az önkormányzat rendelete alapján. Az iskolások attól függően, hogy milyen étkezési szolgáltatást vesznek igénybe, átlagosan 15-20%-kal olcsóbban étkezhetnek, ahogy a szociális étkezők is jutányosabb áron kapják az ebédet.

A helyi lakosság és a civil szervezetek számára a jövőben is lehetőség lesz rendezvényeket tartani az ebédlőben. Az Atroplusz Kft. ilyen jellegű szolgáltatást is vállal a söjtöriek számára.