Pontosan a 2022/2023-as tanítási év nyitására megújult belülről a Söjtöri Óvoda. Söjtör Község Önkormányzata önerőből valósította meg a több millió Ft-os fejlesztést, melynek keretében a csoportszobákhoz tartozó vizesblokkokba új vezetékrendszer került kiépítésre, a régi csempék és járólapok helyére is új burkolat került. Az öltözők padozata is megújult.

A csoportszobákban a szalagparketta és a megkopott laminált padló helyére új és nagyobb kopásállóságú parketta került. A belső helyiségek falainak javítása és festése is megtörtént. A meglévő két csoportszobába teljesen új bútorzat került, illetve részben új asztalok és székek is be lettek szerezve. A megnövekedett gyereklétszám miatt az önkormányzati hivatal tárgyalóterme is ideiglenesen csoportszobává változott, amit a kis ovisok már be is laktak.

Az elmúlt években a Söjtöri Óvoda külső és belső felújítása gyakorlatilag teljes mértékben megtörtént. Mind küllemben és felszerelésben, mind energetikailag sikerült egy olyan intézményt létrehozni, ami a 21. század követelményeinek kifogástalanul megfelel. Megtörtént az épület szigetelése, a nyílászárók részleges cseréje, a tető felújítása, napelemes rendszer kiépítése, a játszótér fejlesztése, a kerítésdrót lecserélése, új ágyak beszerzése és a mostani beruházás. Sok települési, de akár városi óvoda megirigyelheti a söjtöri ovit.

A műszaki fejlődés mellett fontos kiemelni, hogy Gálné Hóbor Tímea vezetésével sikerült a szakembergárdát is kialakítani. A tanévet a vezető mellett 4 óvodapedagógus, 1 pedagógiai asszisztens és 3 dajka kezdi meg, akik elkötelezetten dolgoznak a gyerekek fejlesztéséért.

Kellemes időtöltést kívánunk a gyerekeknek és eredményes munkát a tanerőnek!