Szombaton V. alkalommal indultak útnak az önkormányzat felhívására helyi és vendég bringások, hogy elbúcsúztassák a nyarat. A kitűnő időjárás miatt “sajnos” szüreti elfoglaltság miatt többen is távol maradtak, de így is több tucat kerékpáros (a legfiatalabb 6,5 éves) indult el az iskola előtti térről reggel 9 óra után, hogy a tófeji emelkedőt leküzdve Baktüttősön Miklós Alexandra közös hivatali köztisztviselőnél, az önkormányzat rendezvényszervezőjénél egy frissítőre és tízóraira megállhasson.

Innen Bak irányába kerekezett tovább a társaság, ahol Bakon Ottó családi gazdálkodó várta a “Csodák tava” nevű birtokán a bringásokat. Itt mindenki megtekinthette a 1,5 hektáros horgásztavat. Ezt követően a 74-es főutat átszelve egy rövid szakaszon a pölöskei erdő következett. Az Ökör-tilosi vadkertet elhagyva kanyarodott vissza mindenki Söjtör irányába. Az önkormányzat vendégházánál a népdalkör egyesület tagjai várták ebéddel a bicikliseket a 25 km-es túra végén.

Köszönet a résztvevőknek, a szervezőknek, a vendéglátóknak, a népdalkör egyesület tagjainak és a polgárőr egyesületnek, akik végig biztosították az utat. Jövőre folytatjuk!