2020. október 10-én Söjtör Község Önkormányzata közösségi munkára hívta a helyieket. Nem kisebb feladat volt, mint 200 db gyümölcsfa elültetése az Öreghegyen. Az Agrárminisztérium Zártkerti Program pályázatából megvalósuló gyümölcsöskertbe 50-50 db őshonos alma, körte, szilva és kajszibarack csemete került. A nap folyamán a több, mint 50 segítő remek hangulatban rendkívül hatékonyan és eredményesen dolgozott a feladathoz tökéletes időjárási körülmények között.

A munkálatokat Soós István, a Dr. Bakonyi Károly Kertbarátkör Egyesület elnöke irányította. Nagy számmal képviseltette magát a Söjtöri Természetjáró Baráti Kör és a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete is. De a Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői is lapátot és kapát fogtak. Az ültetés előtti napon az önkormányzat dolgozói mind a 200 gödörbe már előre elhelyezték a szerves trágyát, melyet Büki Tamás és Reiner Gyula ajánlottak fel. A gyümölcsfák tövéhez az ültetés során tőzeg is került, amit Borda Kálmánnak köszönhetünk. Köszönet a Söjtöri Népdalkör Egyesület tagjainak az ebédfőzésért és a kiszolgálásért.

Az önkormányzati gyümölcsöskert kialakítása a kerítésépítéstől az ültetésig példaértékű összefogás eredménye, melyre minden résztvevő, segítő és támogató méltán büszke lehet!

 

Köszönettel és elismeréssel:

Könyves Gábor

polgármester