A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések felhívására nyújtott be az önkormányzat pályázatot a napokban. A projekt a Söjtöri Óvoda belső felújítását és akadálymentesítését célozza meg. A projekt főösszege 37 650 376 Ft.

A felújítás keretében megtörténhet a nyílászárók cseréje, a vizesblokkok felújítása, a burkolatok teljes cseréje és a belső festés. A főbejárat előtti lépcsőt (kiemelt képünkön) egy rámpa váltja ki, így a mozgásában akadályozottak vagy a babakocsival érkező szülők is akadály nélkül tudják megközelíteni az épületet. Önkormányzatunk elhivatott a megújuló energiák alkalmazásában. A 2019-es Magyar Falu Program pályázat keretében sikerült napelemeket telepíteni az épület tetejére. Jelen pályázatban a használati melegvíz előállítását ellátó napkollektoros rendszer került betervezésre.

A megnövekedett gyermeklétszám miatt az épület bővítése is szükséges. Így az engedélyeztetési folyamatok lezárását követően megtörténhet a meglévő teraszok beépítése, amik a jövőben foglalkoztató helyiségként funkcionálnak majd.

Ezekkel a fejlesztésekkel a Söjtöri Óvoda komplex felújítása zárulhat le. Korábban önerőből elkészült már a homlokzati szigetelés, a nyílászárók részleges cseréje, a Magyar Falu Program támogatásával a tető felújítása, a födém szigetelése és a napelemek felhelyezése, valamint az udvari játszótér fejlesztése.

Bízunk benne, hogy az idei évben hamarosan indul a bölcsődefejlesztési pályázati kiírás is (a 3000 fő feletti települések esetében már megjelent), aminek beadásához rendelkezésre állnak a szükséges elképzelések és tervdokumentációk.