2023.04.04-én a környék óvodái közül egyedüliként Nagyszülők Napját tartottunk a Söjtöri Óvodában.

Az egész délelőttöt felölelő program keretében a nagyszülők bepillantást nyerhettek a három csoport mindennapi életébe. Az alkalomra minden korosztály rövid kis köszöntővel készült, annak előadása után pedig az önfeledt együtt játszás következett. A gyerekek boldogan mutatták meg kedvenc játékaikat: a szőnyegen épült a vasút, a torony, a babakonyhában főtt a kávé, sült a torta a vendégeknek.

A közös kézműves tevékenységek a Húsvét jegyében szerveződtek, így készültek húsvéti ajtókopogtatók, színes húsvéti tojások és tojásgyűjtő kosárkák is. Nem marad el a nagymamák illatos kölnivel való meglocsolása sem. Az udvaron kicsik és nagyok közösen keresték meg az apró kavicsokra festett elkóborolt húsvéti bárányokat. A gyermekek a megtalált kavicsbárányokért húsvéti tojást kaptak. A program zárásaként a Ziránó bábszínház jóvoltából a nagyik és unokák együtt repültek meseországba, egyenesen a kerek erdő közepén élő három kismalachoz.

A nap pillanatképeit visszanézve nehéz eldönteni kiknek a szeme csillogott jobban: az ovisoké, vagy a kicsit régebben ovisoké. Az biztos, hogy minden pillanatban látszott, a két nemzedék közti összekapcsolódás és harmónia. Ahogy a kis kezek ölelésre nyíltak, ahogy az apróságok a nagyszülők ölébe kucorodtak a fájós lábú papák és sajgó derekú mamák azonnal elfelejtették fájdalmukat. Nem bánták, ha kicsi a szék, ha ők veszítenek a játékban csak a megfiatalító öröm látszott az arcukon.

Reméljük jövőre minden nagyszülővel jó egészségben találkozunk ismét!

 

Üdvözlettel:

Gálné Hóbor Tímea

óvodavezető