Szombaton a Festetics Mária IKSZT-ben első alkalommal tartott mézes napot a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete. A rendezvény kiemelt támogatója Söjtör Község Önkormányzata volt.

Tarsoly Tibor, az egyesület elnöke köszöntötte délelőtt 10 órakor az egybegyűlteket, majd Németh Zsolt, a söjtöri Ambrózia Mézlovagrend nagymestere hangsúlyozta a mézfogyasztás jelentőségét. Tiszteletét tette a rendezvényen Borszéki Viktória, Magyarország Mézkirálynője is. Az önkormányzat részéről Könyves Gábor polgármester méltatta az eseményt és az egyesület szerepét a község életében. Végezetül térségünk országgyűlési képviselője, Nagy Bálint államtitkár úr köszöntötte a söjtöri rendezvény résztvevőit és a méhésztársadalom képviselőit.

A megnyitót követően mézszentelő szentmisét tartott Sághegyi Gellért plébános, községünk díszpolgára a templomban, ahol a helyi mézlovagrend mellett felvonultak a meghívott Sárvári Apiarius, a Zselici, a Dél-balatoni, a Niklai Szent Ambrus és a Temerini Szigeti Sándor Mézlovagrendek is.

A kisebbeknek kézműves foglalkozással és bábelőadással kedveskedett az egyesület. A méhészek szakmai előadásokat is hallgathattak, a látogatók pedig kedvükre kóstolhattak és válogathattak a kitelepült helyi és vidéki mézárusok finomságaiból.

Köszönet az I. Söjtöri Mézes Nap szervezéséért a söjtöri méhész egyesület vezetőségének és tagjainak!

Fogyasszon mindenki minél több magyar, termelői mézet, hiszen mézben az egészség!