Az elmúlt hétvégén a Dr. Bakonyi Károly Kertbarát Kör Egyesület tagjai Czigány László elnök meghívására az önkormányzat öreghegyi gyümölcsösében gyűltek össze. A kissé barátságtalan idő ellenére is a tagság aktívan megjelent. A metszési bemutatót Soós István tartotta az egybegyűltek részére. A gyümölcsöst az önkormányzat pályázati támogatással hozta létre még 2020-ban. 200 db őshonos alma, körte, szilva és kajszi gyümölcsfa került elültetésre, ami időközben még meggy és cseresznye fajtákkal is bővült.

A bemutató során a fiatal fák szakszerű megindítására volt helyezve a hangsúly, illetve a különböző betegségek elleni védekezésre. A gyümölcsfák metszése után Sabján Istvánék szőlőültetvényén folytatódott a szakmai nap, ahol a házigazda a 3400 tőkéből álló szőlészetben ismertette a metszési folyamatokat. Az egyesül tagjai hasznos információkkal gazdagodva zárták a szakmai napot.

Kiemelendő, hogy egyre több fiatal érdeklődik a szőlészet, borászkodás, gyümölcstermesztés iránt és velük az egyesület tagsága is bővül. Március 11-én borbírálattal folytatódik a kertbarátok idei rendezvénysorozata.