Söjtör Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása című pályázati kiíráson 6 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert 2021-ben a tűzoltószertár felújítására. A projekt elsődleges célja a meglévő tetőfedés elbontása és cseréje, a kéménytest tetőn kívüli elbontása és újjáépítése, a belső melegpadló burkolat felszedése, aljzatkiegyenlítés készítése és új burkolat elhelyezése, a belső és homlokzati nyílászárók cseréje, belső festési és villanyszerelési munkák kivitelezése.

Első lépésként a meglévő tetőszerkezet cseréje kezdődött el. A szakiparosok eltávolították a meglévő cserépfedést, majd a szarufák megerősítése és a tetőfólia, tetőlécek elhelyezése következett. Creaton Hortobágy tetőcserép került az épület tetejére. A munkálatok 2022. március hónapban valósultak meg. Az épület 8 db új, műanyag homlokzati nyílászárói (6 db ablak, 2 db bejárati ajtó) március végére készültek el.
A külső munkálatok után kezdődött el az épület belső felújítása. Elsőként a villamos hálózat felújítása indult el. A felújítás zárásaként megtörtént az épületen belül a spaletták lejavítása, a beltéri ajtók beépítése, a meglévő padozat felszedése, kiegyenlítése, járólapozása és a belső terek festése. A projekt zárásaként a napokban megvalósul a pályázat elszámolása.

Köszönjük a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását!

 

Söjtör Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete