A Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” kiírás keretében Söjtör Község Önkormányzata 24 073 960 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az egészségház épületének felújítására. A munkálatok a napokban értek véget.

A kivitelezés első fázisa januárban kezdődött, amikor korszerű, új gázkazán került beépítésre az épület fűtéskorszerűsítése céljából. Ezt követően március hónapban megkezdődött a napelemes rendszer kiépítése 3×5,04 kWp teljesítménnyel. Ezután történt meg az épület és a lábazat komplett szigetelése, színezése. Megújult a teraszon a járólap, valamint új festést kaptak a fém- és fafelületek.

Az épület mögött található önkormányzati garázsok is megújultak az elmúlt hónapokban a Járási Startmunka Mintaprogram támogatásával. Megtörtént a tető újrafedése, valamint az épület vakolatának javítása és színezése, illetve a garázskapuk borítása is megújult.

A napokban befejeződött az egészségház előtti parkolók leaszfaltozása, illetve a térköves járda felújítása. A parkoló felfestése van már csak hátra.

A beruházáshoz kapcsolódóan vagyonvédelmi szempontból kamerarendszer is felszerelésre került az épület köré, illetve a váróba, melynek üzembe helyezése hamarosan megtörténik. A kamerarendszer kiépítését a helyi polgárőr egyesület is támogatta a vasgyűjtési akcióból származó bevételéből.

A Söjtöri Egészségház kívül és belül is a környék egyik legkorszerűbb épülete, melyre joggal lehetünk büszkék!