Az elmúlt hétvégén tartotta meg Söjtör Község Önkormányzata a kisjubileumi “V. Nyitott pincék éjszakája túrát”.  A söjtöri szőlőhegyen közel 5 km-es távon délután fél 6-kor indultak el a résztvevők az Öreghegyi vendégháztól.

A több, mint 120 túrázó az első állomáshelyen, Sántaszerben a Reiner család vendégszeretetét élvezhette. Innen Kocsisszerbe vezetett az út, ahol Vizsi Zsolt volt a vendéglátó. Ezt követően az önkormányzat gyümölcsösénél Miklós Alexandra szervező és Butykó Béla falukarbantartó fogadta a vendégeket. Majd a Nagykőtető vonulatán elhaladva Tóth “Pék” Sándor és családja fogadta a vígkedélyű társaságot.

A résztvevők itt hallgathatták meg Angyal József zeneművész lenyűgöző előadását. A Norvégiából pár éve Zalatárnok-Vakola településrészre hazaköltözött művész változatos hangzású minikoncertet adott. Művész úr zenei aláfestés mellé élőben játszott többek között hegedűn, fuvolán, szaxofonon, pánsípon. Az előadást a közönség vastapssal köszönte meg és kétszer tapsolta vissza az előadót.

A túra zárásaként ifjabb Paucsa János volt a házigazda az utolsó, ötödik állomáson. A vendéglátók minden helyszínen rendkívül kedvesen fogadták a látogatókat és példásan kitettek magukért, amit külön köszön Söjtör Község Önkormányzata!

Minden érdeklődőnek köszönjük a részvételt! Jövőre találkozunk újra a söjtöri szőlőhegyen!