A Dr. Bakonyi Károly Kertbarát Kör Egyesület 2023. szeptember 9-én, szombaton reggel fél 9-től közösségi munkára hívja az egyesület tagságát, illetve a zártkerti ingatlantulajdonosokat, valamint a szőlőhegy iránt érdeklődő lakosokat. Szükség van a hegyi utak menti rézsűk, elhanyagolt útszéli területek kitisztítására, karbantartására a biztonságos és balesetmentes közlekedés és a rendezett környezet miatt, ami az aktív ingatlanhasználók mellett az idelátogatók számára is fontossággal bír.

Az Öreghegyen – a kiemelt képen látható – Közép-hegyre vezető horhos megtisztítása a tervezett feladat. A szervezők kérik, hogy a segítők kéziszerszámot (metszőollót, ágvágót) hozzanak magukkal. Söjtör Község Önkormányzata biztosítja az egyéb munkaeszközöket (motorfűrész, magassági ágvágó, bozótvágó, sövényvágó, lombfúvó, ágaprító gép). A munkálatok idején a forgalom az érintett szakaszon akadályoztatva lesz.

Reggel a találkozó a Kocsisszerbe levezető út előtt a Judit pincénél (Pápista Judit és Németh Zoltán pincéjénél) lesz. A szervezők mindenkire számítanak, hogy együtt tegyünk az igényesebb környezetünkért!