Az elmúlt hétvégén a VI. Nyárbúcsúztató bringatúra rendezvényét tartotta Söjtör Község Önkormányzata. Az általános iskola előtti tér szombat reggel 9 órára biciklisekkel telt meg. Örömteli volt látni, hogy milyen sok általános iskolás korú gyermek is vállalkozott a változatos terepviszonyú 23 km-es túrára.

Könyves Gábor polgármester és Mónok Tibor alpolgármester vezetésével, ragyogó időben Pusztaszentlászló felé vette az irányt a népes csapat. A forgalom irányításában és a menetoszlop biztosításában a helyi polgárőr egyesület tagjai segítettek. A szentlászlói horgásztó hídja volt az első megálló, ahonnan mezei utakon át vezetett az irány Pusztaedericsbe. Varga Béla polgármester és Menyhárt László alpolgármester fogadta a bicikliseket. Polgármester úr röviden bemutatta a települést, valamint beszélt az elmúlt időszak fejlesztéseiről. A túrázók megtekinthették a pusztaedericsi kastélyt, ami ma közösségi ház, könyvtár és polgármesteri iroda egyben.

Pusztaedericsből Szompácson át a Tófeji-hegy irányába kerekeztek tovább a résztvevők. A hosszú és meredek helyfeljáró egyik első pincéjénél Kiss Béla és felesége várta frissítővel a kimerült csapatot. A rendkívül szívélyes vendéglátás után a szőlőhegyen keresztül a rádiházi ménes következett. Innen Tófej községen áthaladva a söjtöri tűzoltószertár jelentette a végállomást, ahol az önkormányzat vendégül látta a bringásokat.

Köszönjük a résztvevőknek, a közreműködőknek és a szervezőknek a kitartást és a jó hangulatot! Jövőre találkozunk!