Söjtör Község Önkormányzata a Belügyminisztérium döntése értelmében két sikeres pályázatot nyert el a napokban összesen 21 119 020 Ft összegben.

2021. augusztusában heves esőzések következtében megrongálódott a kispusztai településrészre felvezető mészkőzúzalékos út. Vis maior káresemény keretében pályázatot nyújtottunk be a Belügyminisztériumhoz. A február 1-jén kelt miniszteri döntés alapján az út helyreállítására 3 712 000 Ft vissza nem térítendő támogatást kaptunk, így hamarosan megkezdődhet az út rekonstrukciója.

A 2022/2023. évi Járási Startmunka Mintaprogram pályázat elbírálása is megtörtént. Így 10 fő közfoglalkoztatott alkalmazását biztosítja a Belügyminisztérium az önkormányzat részére. A közmunkaprogram támogatása 17 407 020 Ft. A bérköltségek mellett 4,5 millió Ft összegben van lehetőség eszközök beszerzésére és beruházásra. A program során megvalósul az Egészségház mögötti önkormányzati gazászok felújítása, melyekre nagy szükség is van, hiszen annyi gépet és eszközt sikerült az elmúlt években beszerezni a közmunkaprogramon keresztül, hogy azok tárolására elfogy a hely.