A Magyar Falu Program járdafelújítási kiírására nyújtott be pályázatot Söjtör Község Önkormányzata 10 millió Ft összegben.

A jelen pályázatban igényelt támogatást az önkormányzat az 1960-as években épült főúttal párhuzamosan futó, ca. 6 km hosszú járdaszakasz részleges felújítására (998 fm-en) kívánja igénybe venni. A 792 hrsz-ú járda a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vagyonkezelésében van! Az elmúlt 60 évben átfogó felújítás, karbantartás semmilyen szakaszon sem történt az üzemeltető által.

Önkormányzatunk 2017-től fogott bele önerős beruházások keretében – a Magyar Közút hozzájárulásával – szakaszosan felújítani a járdát. A ca. 6 km-es szakaszból az elmúlt években sikerült 3 km-en elvégezni a rekonstrukciót, ami hozzávetőlegesen 25 millió Ft-ba került. Első alkalommal van lehetőség erőfeszítéseinkhez pályázati forrást igénybe venni.

A Deák Ferenc út 63. és 157. házszámok között futó járdaszakasz a település északi irányából vezet a központ felé. A járda rendkívül rossz állapotban van, minden métere potenciális veszélyforrás balesetekhez. Babakocsival, kerekesszékkel lehetetlen rajt a közlekedés, mert a járda mostani felülete töredezett, hullámos, megsüllyedt, hiányos.

A tervezett fejújítás során a meglévő felület részben eltávolításra kerül. Az új CKT ágyazat kézi terítéssel aszfaltozott felületet kap, majd megtörténik a padka rendezése.