2021. szeptember 4. napján, szombaton verőfényes időben több tucatnyi bringás részvételével elrajtolt a “IV. Nyárbúcsúztató bringatúra” Söjtör Község Önkormányzata szervezésében. Örömteli volt látni, hogy óvodás kortól egészen a nyugdíjas korosztályig képviseltették magukat a kerékpárosok.

A 30 km-es táv első megállója Tófejen a haranglábnál volt, ahol a Söjtörön vállalkozást működtető Zsohár Hajnalka és férje, a helyi önkormányzati képviselő, Tóth Gábor látták vendégül frissítővel a túrázókat. Ezt követően Hencse-pusztán keresztül Szentkozmadombjára vezetett az út, majd Zalatárnok Község Önkormányzatának vendégszeretetét élvezhettük a tárnoki hegyen. Soós Zsolt polgármester és Fitos Nikolett alpolgármester várt bennünket Jakab László tárnoki önkormányzati képviselő portáján, ahol a csoportképünk is készült. A nagyon szívélyes vendéglátás után a baki hegyre vezetett az utunk, ahol a Baki Kistermelők Baráti Egyesülete látta vendégül a bringásokat. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Balogh Elemér elnök úrnak és segítőinek a kedves fogadtatásért.

A túra zárásaként az önkormányzat Öreghegyi vendégházában ebéddel várták a Söjtöri Népdalkör Egyesület Tagjai a megfáradt kerékpározókat. Köszönet a Söjtöri Polgárőr Egyesületnek az útvonal biztosításáért és Butykó Béla falukarbantartónak a technikai segítségnyújtásért.