Tisztelt Söjtöriek!

A napokban a település egyik kicsi mellékutcájában illegális autóbontó felszámolását kezdeményezte Dr. Forgó Annamária jegyző. A jelzésem alapján tette meg Jegyző asszony a bejelentést a Gellénházi Rendőrőrs felé, hogy részben önkormányzati, részben magánterületen autóbontó tevékenység folyik.

Szekeres Zoltán körzeti megbízott a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozóival és helyszínelőjével megállapították, hogy 2 db gépjármű aktív bontása folyik a környezetvédelmi és egyéb jogszabályok figyelmen kívül hagyásával. Az autóbontás magán- és közterületen is tiltott tevékenység, így az érintett személy ellen a hatóság eljárást indított.

Pár héttel ezelőtt lakossági bejelentés alapján 1,5-2 köbméter illegálisan elhelyezett hulladékra bukkantunk az egyik mezőgazdasági út melletti árokban. Jelen esetben szintén a rendőrség segítségét kérte Jegyző asszony, ugyanis a szemét között névre szóló személyes levelek is voltak. A hulladék Szentliszlóról, egy családi házból származik, vagyis az illető képes volt 15 km-et szállítani azt.

A rendőrség megkeresésére az illető azt mondta, hogy a lomtalanításra kihelyezett szemetet ismeretlenek ellopták az ingatlanja elől. Valljuk meg őszintén, hogy ez elég valószerűtlenül hangzik. Ami még érdekesebb, hogy a rendőrség látogatását követően érdekes módon az illegálisan elhelyezett hulladék eltűnt a mezőgazdasági út mellől.

Önkormányzatunk zéró toleranciát hirdet a környezetkárosítás és az illegális hulladéklerakás ellen. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy minden hasonló esetet jelezzenek a közös önkormányzati hivatal jegyzője felé. Közös érdekünk, hogy a település bel- és külterülete is tiszta és rendezett legyen.

 

Üdvözlettel:
Könyves Gábor
polgármester