Szüreti felvonulást és bált tartott Söjtör Község Önkormányzata a hétvégén. A COVID-járvány és az elmúlt évi kedvezőtlen időjárás után sikerült újra felvonulást szervezni a településen. Az iskola előtti parkolóból délután kettő órakor indult el a népes menet, amit Németh Réka és négy lovasa, valamint Dominkó Kata vezetett fel. Hozzájuk csatlakozott tíz kistraktor, négy platós kisteherautó, két terepjáró, egy törpelovas fogat és a polgárőr egyesület autója. Az egyik platós autón foglaltak helyet a népdalkör egyesület tagjai, akiket végig kísért egy három tagú népi zenekar hegedűvel, brácsával és nagybőgővel, akik Borda Kálmán úr támogatásának köszönhetően jutottak el Söjtörre.

A központból Pusztaszentlászló irányába indult el a menet, aminek az első megállója Káplár József udvarán volt. Itt a helyi általános iskolások néptáncot adtak elő, amit Dominkó Adrienn és a szülői szervezet tagjai gyakoroltattak be velük. Tovább haladva a Dózsa utcában Horváth László önkormányzati képviselő és szomszédai voltak a vendéglátók, majd a Kossuth utca következett, ahol Németh Zsolt lovardája körül gyűlt össze a menet. Az iskolások itt is táncra perdültek. A házigazdán kívül a vendégeket Németh György és felesége is megkínálta. A Béke utcában Póka Krisztiánné, Németh Dezsőné és Pacsai Endre is kínált frissítőt és süteményt, majd a Szabadság utcában Pozovecz József előtt volt egy újabb hosszabb megálló. A Petőfi utcába átérve Hozbor Gyula kedveskedett a saját borával, majd a főúton Bak irányába is végig haladva a tűzoltószertárnál zárult a felvonulás és következhetett a vacsora és a szüreti bál Rabi Attila zenész közreműködésével.

Köszönjük a résztvevőknek a jó hangulatot, a gyerekeknek a táncot, a népdalkör egyesület tagjainak az éneklést, köszönet a gépjárművek vezetőinek és tulajdonosainak, hogy időt és költséget nem sajnálva közreműködtek a felvonuláson, köszönet a polgárőröknek a menet biztosításáért, köszönet minden söjtöri lakosnak, aki vendégül látta a felvonulókat és köszönet a szervezésben résztvevő önkormányzati vezetőknek és dolgozóknak!