A Belügyminisztérium pozitív elbírálásban részesítette Söjtör Község Önkormányzata 2021/2022. évi Járási Startmunka Mintaprogram pályázatát, melyet Könyves Gábor polgármester készített el és nyújtott be a Zala Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályához.

A helyi sajátosságokra épülő mintaprogram keretében a Belügyminisztérium 19 262 940 Ft támogatást nyújt. A program 12 fő részére biztosít munkalehetőséget, illetve közel 6 000 000 Ft értékben beruházási és dologi költségek elszámolására ad lehetőséget az önkormányzatnak. Az idei program ráépül az elmúlt évire, ami a település turisztikai vonzerejét fejlesztette az Öreghegyi vendégház felújításának befejezésével, környezetének rendbetételével.

Az új program 2021. március 1. napjával indul és 12 hónapot fed le. A munkavállalók kiválasztása a Foglalkoztatási Osztálynál folyamatban van. A közfoglalkoztatottak munkáját dicséri a település és környezetének rendezett látképe, az önkormányzati fejlesztéseknél, beruházásoknál való aktív közreműködés.