Az országos és a helyi tűzgyújtási tilalmat is megszegték azok az illetők, akik a mai napon – hőségriadó idején – a település központjában álló egyik lakóingatlan hátsó kertéjében kerti hulladékot kívántak égetni.

A több méteres lángok láttán jogosan tettek bejelentést az itt élők a Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjéhez, aki a helyszínen tapasztaltak alapján felhívta a Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. Pár percen belül kivonultak a lánglovagok és eloltották a tüzet, ami könnyedén tovább terjedhetett volna a szomszédos ingatlanokra is. A tűzben személyi sérülés vagy anyagi kár szerencsére nem keletkezett. A tűzesetet okozók figyelmeztetésben részesültek a katasztrófavédelem által, elkerülve a több millió Ft-os büntetés lehetőségét.

Dr. Forgó Annamária jegyző felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét – a hasonló incidensek elkerülése érdekében is -, hogy avar- és kerti hulladék égetésére az önkormányzat rendelete értelmében szeptember 1. és következő év május 1. között van lehetőség, hétfői és pénteki napokon 8-20 óráig, illetve szombaton 8-12 óráig.

Kérjük a helyi és az országos tűzgyújtási előírások fokozott betartását!