Az elmúlt hétvégén éves közgyűlését tartotta a Söjtöri Népdalkör Egyesület és a Söjtör Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is.

A népdalkör életében nagy változások következtek be. Az évértékelőt követően Békefi Lászlóné elnök leköszönt az egyesület vezetőjeként. Kati néni több évtizede szolgálja kitartóan és önzetlenül az egyesületet. Elnökként motorja, szervezője és sikeres irányítója volt az egyesületnek. Az ő kiválása nagy veszteség, de korára és egészségügyi állapotára tekintettel a tagság elfogadta a döntést. Kati néninek Könyves Gábor polgármester, a képviselő-testület tagjai és a tagság is jó erőt és egészséget kíván. A jelenlévők 80. születésnapja alkalmából külön köszöntötték Horváth Istvánnét is.

A tisztújítást követően az elnöki tisztséget Bekő Norbert vállalta magára, alelnök Igazi Zoltánné, titkár Málovicsné Tánczos Irén lett. Mindhármuknak sok sikert kívánunk a feladataikhoz. Az önkormányzat egyik legmeghatározóbb segítője a népdalkör egyesület. Hiszen önként vállalt feladatként nagy szerepet játszanak a kulturális és közművelődési feladatok ellátásában, amiért Söjtör Község Önkormányzata rendkívül hálás az egyesület tagjainak és segítőinek.

Az önkéntes tűzoltó egyesület közgyűlésén Száraz István elnök tájékoztatta a tagságot a 2022-es évben megvalósult tűzoltószertár épületének rekonstrukciójáról. Mint ismert, az egyesület 6 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Magyar Falu Program Civil Alapból. Ebből az összegből, illetve az önkormányzat további támogatásából megvalósulhatott az épület tetőszerkezetének felújítása, a külső és belső nyílászárók cseréje, a burkolatok cseréje, illetve az összes helyiség festése. Továbbá örömteli, hogy az egyesület tagjai között nagy számban vannak fiatalok is, így hosszú távon biztosított az önkéntes tűzoltó egyesület jövője a településen.