A Béke utcai nagytemetőben önkormányzati önerőből és vállalkozói támogatásból elkészült az új, térkövezett járda. Az önkormányzat idei évre kitűzött temetőfejlesztési feladatainak első üteme ezzel sikeresen lezárult.

A 120 cm széles és 120 fm hosszú járda a sírkert személyi bejárójától indulva a Béke utcával párhuzamosan halad a kerítés mellett, majd felkanyarodik a ravatalozó épületéhez, érintve az elmúlt évben felavatott Mindenki keresztjét és becsatlakozik a Ravatalozó épülete előtti betonos járdába. A beruházással megújult a személyi bejáró lépcsőzete is, mely mellé új korlát is készül még. A járda több helyen pihenőkkel és elnyújtott lépcsőkkel épült meg, ami a kényelmet szolgálja.

A beruházáshoz nagy segítséget nyújtott helyi vállalkozónak és az építőcégnek is köszönjük a rendkívül színvonalas kivitelezést.

Söjtör Község Önkormányzata képviseletében Könyves Gábor polgármester a napokban pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program temetőfelújítást célzó fejlesztésére. A tervek szerint a gépkocsifeljáró újulna meg 5 millió Ft vissza nem térítendő pályázati forrásból a Béke utcai csatlakozástól a Ravatalozóig, ahol megtörténne az épület akadálymentesítése is, illetve mozgáskorlátozott parkoló kerülne kialakításra.