A Magyar Falu Program 4,68 millió Ft-os támogatásával aszfaltozott feljáró út épült a Béke utcai Nagytemető bejáratától a ravatalozó vonaláig. A munkálatok során a meglévő felületből több, mint 100 köbméter anyag került kiemelésre. 295 fm hosszban lett beépítve kerti szegély az út mindkét oldalára, majd a kőágyazatra 25 köbméter aszfalt lett behengerelve. Az útépítés mellett megtörtént a ravatalozó akadálymentesítése is egy rámpa kiépítésével. A rámpa mellé mozgáskorlátozott parkolóhely is ki lett építve.

Ezzel a hasznos és impozáns felújítással tovább bővült a söjtöri temetők infrastrukturális fejlesztése. A Felsőtemetőbe vezető utat még az év elején hozatta rendbe az önkormányzat. A tavalyi évben vállalkozói támogatással és önerőből elkészült egy 120 fm hosszú új, térkövezett járdaszakasz. Emellett mindkét temetőbe sikerült “Mindenki keresztje” emlékműveket állítani. A Béke utcai temető alsó bejárata is hamarosan kapuval lezárásra kerül.

Várhatóan július hónaptól lép hatályba az új temetői rendelet, ami szigorúbban szabályozza a söjtöri temetők működését, amiről minden háztartás értesítést kap és a temetőkben is ki lesznek helyezve a tájékoztató táblák.

Az elkészült utat használják jó egészséggel!