A koronavírussal összefüggő veszélyhelyzet mellett a napokban bűncselekmények is beárnyékolták a húsvéti készülődést.

Az Öreghegyre csütörtökön lakossági bejelentés alapján kellett kihívni a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőreit. Egy külföldi rendszámú kisteherautóba pakolt egy helyi férfi illetéktelenül fém szőlőlugas oszlopokat. A kiérkező rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen tartóztatták fel az illetőt. Az ügy feljelentéssel zárult.

Nagypénteken a délutáni órákban egy személygépkocsi a Béke utca irányából a település központja felé haladva áttért a menetiránnyal szemközti sávba és a Coop ABC előtti virágokkal és bokrokkal beültetett térelválsztó szigetbe hajtott. A gépkocsi kidöntötte, derékszögbe törte és több méterre hajította a közúti jelzőtáblát, amivel anyagi kárt okozott az önkormányzatnak. Az autóról leszakadt a lökhárító és a rendszámtábla. A településen áthaladó zalaegerszegi motoros polgárőrök riasztották a rendőrséget és a helyi polgárőrökkel, valamint Könyves Gábor polgármesterrel biztosították a helyszínt további intézkedésig. A cserbenhagyásos gázolót Bak és Zalatárnok között fogták el a kiérkező járőrök és a férfit az ittasság gyanúja miatt is előállították.

Mindkét esetben köszönet a helyi polgárőrök és a rendőrség rendkívül gyors és hatékony reagálásáért.

Pár héttel ezelőtt illegális hulladéklerakás miatt indult rendőrségi eljárás a település közigazgatási területén belül.

Felhívjuk a helyiek figyelmét a közrend fokozott betartására, kiemelt figyelmet fordítva a kijárási korlátozásra és az azzal kapcsolatos eljárásrendre! Veszélyhelyzetben kiemelten fontos a közbiztonságérzet erősítése és fenntartása.