A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság minden évben a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum keretében tájékoztatást nyújt a Zalaegerszegi járás 84 települése számára a térség közbiztonsági helyzetéről. A június 1-től szolgálatban lévő Dr. Andor László rendőrkapitány (a kiemelt képen) meghívására településünket Könyves Gábor polgármester képviselte az egerszegi kapitányságon megtartott fórumon.

Rendőrkapitány úr beszámolójából megállapítható, hogy a járásban visszaszorulóban vannak a “klasszikus” bűnesetek (betörés, lopás, rablás), helyette nagyobb részt közlekedésrendészeti esetek jelentenek kiemelt feladatot, illetve az előző évhez képest megháromszorozódott a telefonos és az online átverések, csalások száma. A rendőrség mindenkit határozottan kér, hogy ne adjon ki telefonon vagy e-mailen banki vagy bankkártyás adatokat! Tájékozódjanak a www.kiberpajzs.hu weboldalon a netes csalásokkal szemben.

A 2023. évi települési közbiztonsági adatok még nem állnak rendelkezésre, de a 2022. évi adatok alapján is elmondható, hogy községünk az egyik legbiztonságosabb települések egyike az országban. Az elmúlt évben 19 bűncselekmény történt a falu közigazgatási határain belül, abból személy elleni 2 db, közlekedési 2 db, közrend elleni 3 db, vagyon elleni 11 db, család elleni 1 db. Az állampolgárok szubjektív biztonságérzete magasfokú.

Településünk a Gellénházi Rendőrörs illetékességi területéhez tartozik, ahol az elmúlt hetekben Kovács László személyében új őrsparancsnok teljesít szolgálatot, aki Rendőrkapitány úrral már személyesen is bemutatkozott a község vezetőinek. Söjtörért elsődlegesen továbbra is Szekeres Zoltán KMB-s felel. Ezúton is köszönet illeti Szekeres úr és az őrs munkáját!