A Magyar Falu Program “Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése” című pályázati kiíráson Söjtör Község Önkormányzata sikeresen szerepelt, így a Béke utcai temető főbejáratától a ravatalozóig aszfaltozott feljáró készülhet. Köszönjük Magyarország Kormánya támogatását!

A pályázati kiíráson 4 686 420 Ft támogatást nyert az önkormányzat. A gépkocsifeljáró mindkét oldalán kerti szegély kerül beépítésre betonágyazatba, majd 490 m2 felületen új aszfaltozott burkolat teszi kényelmessé a közlekedést. A fejlesztés során a ravatalozó akadálymentesítése is megtörténik.

Söjtör Község Önkormányzata (helyi vállalkozó támogatásával) önerőből tette 2021. áprilisában szilárd burkolatúvá a temető egyik kijelölt gyalogosfeljáróját. 120 fm hosszban térkövezett burkolatot kapott a gyalogos bejárótól induló, korábban fűvel borított feljáró egészen a ravatalozó épületéig. Ez a tervezett fejlesztés is összhangban állt a jelen projekttel.

Az önkormányzat az elmúlt 4 évben önerőből (kisebb részt pályázati támogatásból) már több, mint 25 millió Ft-ot fordított járdák és utak karbantartására a településen belül és kívül. Ezek az önerős beruházások komplex, tervezett infrastrukturális fejlesztések a településen élők érdekében.