Márai Sándor: Ajándék

 

És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet!

Csendesen adja, két kézzel, a reggelt és a délutánt,

Az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, a folyó zöld hullámát,

Egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát!

Mennyit ad, milyen gazdag vagyok, minden napszakban, minden pillanatban!

Ajándék ez, csodálatos ajándék. A földig hajolok, úgy köszönöm meg.

 

 

Tisztelt Söjtöriek!

 

Karácsony közeledtével szeretettel és tisztelettel köszöntöm községünk lakosait Söjtör Község Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében.

Lassan elmúlik az év. Ilyenkor már az ünnepi készülődés szövi át a gondolatainkat. Az időjárás téliesre fordulásával egyre inkább a szobában szeret tartózkodni az ember. Ilyenkor gyakran eszünkbe jutnak az elmúlt karácsonyok, a gyermekkori emlékek. Amikor még nem a méregdrága ajándékok jelentették a boldogságot, hanem a frissen kivágott fenyőfa illata, ami egyet jelentett az izgatott várakozással.

A koronavírus-járvány hosszú ideje írja át mindennapjainkat, vele együtt ünnepeinket is. Próbáljuk meg felidézni a régi karácsonyok hangulatát és tegyünk meg mindent azért, hogy ez a karácsony olyan meghitt és békés legyen, amilyenre vágyunk. A szeretteink körében beszélgetéssel, egymásra figyeléssel eltöltött néhány nap egészen biztosan többet jelent majd, mint a tévében bemutatott filmek. És ha az ünnepi asztaltól már örökre eltávozott valaki, gyújtsunk egy szál gyertyát, aminek a lángja segít az emlékezésben és az ünnep meghitté tételében.

Az év vége a számadás időszaka is. Végig gondoljuk az elmúlt esztendőt és tervezzük a jövőt. Ahogy önkormányzatunknak, úgy bizonyára sokaknak sem volt könnyű ez az év. A koronavírus mellett új feladatokkal és eddig közvetlenül nem tapasztalt nehézségekkel kellett szembenéznünk. Be kellett látnunk, hogy legjobb akaratunk ellenére is történhetnek olyan események, melyek képesek megváltoztatni az eddigi életünket. Ilyenkor válik még hangsúlyosabbá, hogy nincs fontosabb az egészségnél, a békességnél, az összefogásnál és a nyugalomnál.

Meghitt, áldott karácsonyt, az új esztendőre jó egészséget, sikereket és békességet kívánok Söjtör Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és a magam nevében is.

 

Tisztelettel: 

Könyves Gábor

polgármester