Tisztelt Söjtöri Lakosok!

 

Söjtör Község Önkormányzata nevében sikerekben, erőben és egészségben gazdag Boldog Új Évet Kívánunk! A Képviselő-testület 2020-ban is várja az Önök közérdekű bejelentéseit, információit a munkánk segítése céljából, illetve számítunk részvételükre, segítségükre, támogatásukra a települési rendezvényeken, közösségi megmozdulásokon.

A 2020-as év jelentős változásokat hoz a Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal életében. Átalakul a hivatalt alkotó és működtető települések összetétele. Söjtör Zalatárnok községgel alkot közös hivatalt 2020. január 1-től. Pusztaszentlászló, Gutorfölde, Csertalakos és Szentpéterfölde községek 2019. december 31. napjával kiváltak a közös hivatalból és Bak településhez csatlakoztak. Söjtör továbbra is székhely marad, az átalakítás mind szakmai, mind gazdasági előnyöket hoz a községünk számára!

Január 1-től változik a hivatali struktúra is, Dr. Szabó Eszter jogász személyében új jegyzőt üdvözölhetünk a településen, az ő munkáját segíti:

  • Koroknyai Szeréna igazgatási ügyintéző,
  • Mikolics Lászlóné pénzügyi ügyintéző,
  • Gergály Mónika pénzügyi és munkaügyi ügyintéző,
  • Tóth Ildikó könyvelő,
  • Novák Adél szociális ügyintéző és anyakönyvvezető,
  • Szabó Csabáné adós ügyintéző.

A Hölgyek a hivatal ügyfélfogadási idejében (hétfőn és szerdán 8-16 óráig, csütörtökön 8-12 óráig) állnak a lakosság részére. Kérjük az ügyfélfogadási idő betartását! Változatlanul, kéthetente hétfőnként érkezik a Kormányablak busz, illetve csütörtöki napokon a járási ügysegéd.

Köztudott, hogy a Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” jogcímen 30 000 000 Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesítette Söjtör Község Önkormányzatát. A támogatásból megvalósul a közös hivatal Petőfi u. 2. szám alatti épületének belső felújítása. A munkálatok január 6. napjával kezdődnek el, hozzávetőlegesen 4-6 hétig tartanak, Ez idő alatt rendkívül korlátozott mértékben állnak az ügyintézők a lakosság rendelkezésére. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy február közepéig csak és kizárólag halaszthatatlan ügyek intézése céljából vegyék igénybe a hivatali ügyintézést, illetve fokozottan ügyeljenek az építési terület megközelítésekor. Kérjük előzetes bejelentkezésüket a 92/569-008, 30/566-3846, 30/754-1594, 30/754-1595 telefonszámok egyikén.

A közös hivatal épületének felújításával párhuzamosan elkezdődik az óvoda felújítása is a Magyar Falvak Program keretében elnyert 30 000 000 Ft vissza nem térítendő állami támogatásból. A tetőszerkezet felújításakor kérjük a szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek az épület környezetében.

A munkálatok ideje alatt türelmüket és megértésüket kérjük, bízunk benne, hogy azok zökkenőmentesen és a lehető legrövidebb időn belül megvalósulnak.

 

Söjtör, 2020. január 1.

 

Tisztelettel:

Könyves Gábor

polgármester