A söjtöri Dr. Bakonyi Károly Kertbarátkör Egyesület szervezésében Czigány László elnök közösségi munkára hívta az elmúlt hétvégén Gene-hegyre a szőlősgazdákat, az egyesület tagságát és a helyi lakosokat. A megmozduláson ca. 30 fő vett részt, akik nagyon jó hangulatban el is végeztek minden betervezett feladatot, így kijelenthető, hogy eredményes volt a társadalmi munka!

Pénteken egy kombi kotró munkagép vonult fel a kisebbik söjtöri hegyvonulatra és elkezdte az útalap rendbetételét. A munkálatokat Mikolics József önkormányzati képviselő, építőmérnök irányította. Az út felületének javítását követően több száz méter hosszan vízelvezető árok kialakítására került sor, valamint az út mellett lettek kivágva fák és bokrok, amik részben akadályozták a forgalmat, illetve leárnyékolták az utat, ami nagyobb esőzések után nehezen száradt ki. Szombaton történt meg az önkormányzat által biztosított 52 tonna mészkőzúzalék kézzel történő elteregetése, gépi hengerezése.

Minden résztvevőnek köszönet jár ezért a 700 méter útfelújításért, de külön köszönet azoknak a gazdáknak, vállalkozóknak (Reiner, Gyula, Kovács Ádám, Mikolics János, Hoss Milán, Tóth Balázs, Balogh Tamás), akik szabadidejükben, saját gépeiket, eszközeiket rendelkezésre bocsátva vettek részt a közösségi munkában. Példaértékű összefogásban, csapatmunkában valósult meg ez az útkarbantartás. Ezért is kérjük, hogy a zártkerti ingatlantulajdonosok igyekezzenek az út használata során megőrizni a most kialakított állapotot.