2015. december 12-én avatta fel az Országos Mentőszolgálat operatív igazgatója, dr. Czirner József, az országos program projektigazgatója, dr. Gyöngyösi Péter, a régióigazgató dr. Lórántfy Mária mellett a térség országgyűlési képviselője, Manninger Jenő és Söjtör község polgármestere, Könyves Gábor a mentőállomást.

Napra pontosan 5 évvel később Söjtör Község Önkormányzata képviseletében Könyves Gábor polgármester és Mónok Tibor alpolgármester köszöntötte a mentősöket. A község lakossága nevében mondtak a településvezetők köszönetet az elmúlt 5 év áldozatos és lelkiismeretes munkájáért. Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt és Lezsán Krisztián állomásvezető vették át az önkormányzat ajándékait.

A mentőállomáson 13 fő teljesít szolgálatot 2 db mentőautóval. Az 5 év alatt 4643 esetben vonultak a mentők, összesen 343 704 km-t tettek meg. Az állomáshoz közvetlenül 19 település ellátása tartozik.

A kezdetektől szoros együttműködés jellemzi az önkormányzat és a mentősök mindennapjait. Többek között a közfoglalkoztatottak nyírják a füvet és tartják karban a területet az állomás körül, a napokban villanyszerelési hibák elhárításában segített az önkormányzat. A mentősök több esetben tartottak előadást az iskolások, a lakosság, a hivatali dolgozók részére, de nyílt nap keretében ismerkedhettek már az ovisok is a mentőkkel. A mentősök a közösségi rendezvények (civil szerveztek napja, szüreti felvonulás) aktív résztvevői.

A söjtöri mentőállomáson dolgozóknak munkájukhoz kitartást és jó egészséget kívánunk!