Az elmúlt évek hagyományaihoz híven Söjtör Község Önkormányzata a tavasz közeledtével a településről kivezető utak mentén szemétszedési akciót tartott. A közfoglalkoztatottak mellett az önkormányzat és a közös hivatal dolgozói is aktívan közreműködtek a hulladékgyűjtésben. Végtelenül szomorú, hogy úgy gyűlt össze a 40  nagyméretű zsáknyi szemét, hogy évente megtörténik ez az akció!

Butykó Béla irányításával Orsós Zoltán és a közfoglalkoztatottak a Söjtör-Bak összekötő út mentén szedték a szemetet, amiből az idei évben is rengeteg volt, 25 nagyméretű zsákkal. A számtalan palack, sörösdoboz és egyéb szemét mellett többek között birkatetem is került elő az út mellől.

Könyves Gábor polgármester és Dr. Forgó Annamária vezetésével Butykóné Soós Magdolna hivatalsegéd, Kovács Hajnalka Éva családsegítő, valamint Koroknyai Szeréna, Miklós Alexandra és Szaniszló Katalin köztisztviselők a Kossuth utca végétől a Gene-hegyi feljáróig, illetve a mentőállomástól a Válicka patakig gyűjtötték össze a szemetet. Ezen a két rövid szakaszon 15 nagyméretű zsáknyi hulladék gyűlt össze. Ezen utak mellett is az alkoholos és energiaitalos dobozok és üvegek voltak túlnyomó részben, de állati tetemeket rejtő zsákok ezeken a szakaszokon is kerültek elő.

Kérünk mindenkit, hogy tegyen velünk együtt a környezetért, ne szemeteljen és hívja fel a szemetelők figyelmét a környezet megóvására! Az önkormányzat továbbra is várja a lakossági bejelentéseket illegális szemétlerakókról vagy használják a HulladékRadar applikációt. Emellett támogatunk minden olyan közösségi aktivitást, amikor civil szervezetek vagy baráti társaságok szemétszedést tartanak, Ilyen esetekben az önkormányzat segít elszállíttatni az összegyűjtött hulladékot.

Köszönet az önkormányzat és a közös hivatal dolgozóinak az aktív és eredményes munkáért!