2022. március 13-án, szombaton az önkormányzat éttermében került sor a jubileumi, 30. söjtöri borbírálatra. A Dr. Bakonyi Károly Kertbarátkör Egyesület elnöke, Soós István köszöntötte az egybegyűlteket és a zsűritagokat, név szerint Dr. Pálfi Dénest, Varga Esztert és Szabó Lászlót.

Az egyesület tagjai 43 mintát neveztek a versenyre (11 vegyes fehér, 21 fajta fehér, 3 vegyes vörös és 8 fajta vörös bort). Fontos kiemelni, hogy a söjtöri megmérettetésen kizárólag helyi termelők által, a söjtöri dűlőkön termesztett szőlőből készült borok sorakoztak fel bírálatra. A zsűri elismerően szólt a helyi borászok tevékenységéről, méltatta a nedűk frissességét és a termelők odafigyelését.

A borbírálat eredményeként a szakavatott zsűri 3 bronz és 21 ezüst mellett 19 arany oklevelet osztott ki! A község bora elismerő címet Soós István román szürkebarátja érdemelte ki.

A 65 fő résztvevőből örömteli volt látni, hogy szép számmal voltak fiatalok is, akik egyre inkább felzárkóznak a tapasztalt borászokhoz, ami az oklevelek minőségéből is visszaköszön.

Könyves Gábor polgármester is méltatta az egyesület tevékenységét, megköszönve, hogy megmetszették az önkormányzat egy hektáron elterülő, kétéves gyümölcsösét a szőlőhegyen. Április hónapban újabb fontos fejlesztés veszi kezdetét az Öreghegyen. Az Agrárminisztérium Zártkerti Program pályázatán nyert közel 18 millió Ft-os támogatásból valósulnak meg útfelújítások. A 2019-es sikeres 10 millió Ft-os projekt után újra lehetőség nyílik fejleszteni a zártkerti infrastruktúrát.