Söjtör Község Önkormányzata 6. alkalommal szervezte meg az Öreghegyen a forraltboros túrát, ahova a söjtöriek mellett a környező településekről, Zalaegerszegről, de még Kecskemétről, Kiskunhalasról, Dombóvárról és Kaposvárról is érkeztek túrázók. Az idei évben az időjárás igazi forraltborozós hangulatot adott a mínusz 5 fokkal.

A résztvevők 10 órakor indultak el az önkormányzati vendégháztól a szőlőhegyre. Könyves Gábor polgármester vezetésével a “Macskáson” át közelítette meg a közel 150 fő Sántaszert, ahol Nyakas György és segítői várták a túrázókat. Ezt követően Polgármester úr birtokán a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete képviseletében Könyves László méhész készítette a forraltbort, majd az önkormányzati gyümölcsös mellett Soós Balázs pincéjénél volt a harmadik megálló. Utolsó előtti állomásként Pozovecz József volt a házigazda, majd a túra zárása Horváth Sándoréknál volt, ahol az 5 kilométeres távot teljesítőknek sült kolbászt és hurkát szolgált fel az önkormányzat.

Köszönjük mind az 5 házigazdának a készséges rendelkezésre állást! Külön köszönet a szervezésben segítő önkormányzati dolgozóknak, Miklós Alexandrának és Butykó Bélának. Jövőre újra bebarangoljuk az Öreghegyet!