Söjtör Község Önkormányzata is részt vesz Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjában. Az Országfásítási program 2021. évi kiírásán a település 30 db őszi ültetésű sorfát kapott az Agrárminisztérium támogatásából, melyek az elmúlt napokban kerültek elültetésre az önkormányzati dolgozók részvételével. A szakmai irányító a Zalaerdő Zrt. részéről Bonczók Péter erdész volt. Az Agrárminisztérium  a teljes ültetési csomagot biztosította

A támogatásból 8 db kőris került a focipályához a tavasszal kivágott fűzfák helyére, 6 db eperfát ültettünk a vendégházhoz, 6 db hárs és 1 db eperfa került a Deák Emlékház parkjába, 4 db hárs és 2 db eperfa a temetőbe, míg 2 db kőris és 1 db eperfa az óvoda udvarára lett elültetve.

Az önkormányzati ültetési program ezzel nem ért véget. Az Öreghegyre tavaly ősszel telepített gyümölcsösben megtörtént a pár darab elszáradt facsemete pótlása, illetve további 15 db gyümölcsfa lett elültetve a 200 db-os állományhoz. Az önkormányzati gyümölcsös nagyon rendezett és szépen fejlődik.