Május elsején a söjtöri természetjárók invitálására  Söjtörre érkezett Szabó Balázs és a Zalai Tekergők Egyesülete. Pápista Judit vezetésével, egy vidám túra keretében kerültek bemutatásra a falu értékei, a környék szépsége.

Reggel Könyves Gábor polgármester úr üdvözölte a közel 40 fős társaságot, beszélt a település múltjáról és jelenéről, a községben történt fejlesztésekről.

A túrázók útja a faluból az Öreghegyre vezetett, a pincék, kertek hangulata, és a közösség által telepített gyümölcsös egyaránt nagyon tetszett a csapatnak. A Deák-kútnál a  Söjtöri Polgárőr Egyesület elnöke, Török Iván mesélt Deák Ferencről és a kúthoz fűződő legendákról, valamint elmondta az itt történt munkálatokat, újításokat, amik a polgárőrség jóvoltából valósultak meg.

A hegygerincen végigsétálva jutott el a társaság Pusztaszentlászlóra, itt a kilátótól a tóig folytatódott az út, majd kis pihenés után egy fenyves erdő felé kerülte meg a csapat a gyönyörű repce mezőket. Utolsó állomásunk a Deák Ferenc Emlékház volt, ahol Cseh Veronika mutatta be a gazdag ismeretanyaggal rendelkező tárlatot.

Egy kedves barátságos társaság találkozott ezen a napon, a Zalai Tekergők és a helyi résztvevők a visszajelzések szerint egyaránt nagyon jól érezték magukat.

Köszönet Könyves Gábornak, Török Ivánnak, Nagy Janinak, Nagyné Valikának, Cseh Veronikának és minden résztvevőnek Szabó Balázs nevében is!

 

Pápista Judit

STBK vezető

btrhdr