2023. március 11-én, szombaton az önkormányzat éttermében került sor a 31. söjtöri borbírálatra. A Dr. Bakonyi Károly Kertbarátkör Egyesület elnöke, Czigány László köszöntötte a közel 70 fő egybegyűltet és a zsűri elnökét, Varga Esztert, valamint a tagokat, Dr. Pálfi Dénest és Szabó Lászlót.

Az egyesület tagjai 47 mintát neveztek az idei bírálatra (13 vegyes fehér, 22 fajta fehér, 5 rozé, 2 vegyes vörös és 5 fajta vörös bort). Fontos kiemelni, hogy a söjtöri megmérettetésen kizárólag helyi termelők által, a söjtöri dűlőkön termesztett szőlőből készült borok sorakoztak fel megmérettetésre. A zsűri méltatta a helyi borászok tevékenységét és elismerően szólt a nedűk tisztaságát és a termelők odafigyelését illetően.

A borbírálat eredményeként a szakavatott zsűri 19 arany, 19 ezüst, 8 bronz  és 1 elismerő oklevelet osztott ki! A község bora kitüntetett címet Horváth János szürkebarátja érdemelte ki.

Varga Eszter zsűrielnök kiemelte a söjtöri egyesületet abból az okból is, hogy egyre több a fiatal borász, akik az oklevelek minősítése alapján rendkívül eredményesen végzik a tevékenységüket.