2019. március 30-án, szombaton az újonnan alakult Söjtöri Természetjáró Baráti Kör 31 fővel elindult az első túrájára. Pápista Judit főszervező vezetésével közel 12 km-es kört tettek meg a természetjárók Söjtör-Pusztaszentlászló körül. Ezúton is köszöni a csapat Judit aktivitását!

Az indulás az önkormányzat vendégházától volt. A “méregház” mellett elhaladva a Válicka-völgyet követve ért a csapat Pusztaszentlászlóra a tóhoz, ahol rövid felfrissülést követően a szentlászlói Újhegy következett, ahonnan csodás panoráma tárult a túrázók elé.

A két település hegygerincén gyalogolva jutottunk át a söjtöri Öreghegyre, ahol újfent lenyűgöző panorámában gyönyörködhettünk. A kissé megfáradt társaság Könyves Gábor polgármester úr pincéjénél zárta a túrát.

Több vidéki, helyismerettel nem rendelkező kiránduló is résztvevő volt, akik biztosan elviszik a község és a csapat jó hírét! Reméljük, hogy a következő túrán tovább bővül a söjtöri természetjárók köre.

A jövőben egy “puszta” túrát kívánunk megvalósítani, mely Söjtörről indulva körbeöleli a külterületi településrészeket, úgymint Kispuszta, Szénásvölgy-puszta, Csurgó-puszta, Baráti-puszta.