2019. szeptember 14-én szüreti felvonulásra invitálta a helyieket az Önkormányzat. Délután 1 órától gyülekezetek a résztvevők a település központjában. Virrasztó Sára lovas indította el 14 órakor a 11 kistraktorból, 3 önkormányzati autóból, 2 polgárőr autóból és 1 mentőből álló menetet.

A felvonulók a fő úton Pusztaszentlászló irányába indultak el, ahol először Nagyné Csizmadia Valéria fogadta a csapatot. A Dózsa utcában Horváth László képviselő úr előtt álltunk meg, majd a Kossuth utcában Németh Zsolt volt a vendéglátó, aki a Lilla nevű lovat is biztosította. A Szabadság utcában Mikolicsné Rózsi néni pakolt ki, illetve Pozovecz József borát kóstolhattuk meg, a Tűzoltószertárnál pedig a helyi ifjú önkéntes tűzoltók várták a menetet. Végül a Petőfi utcában a Kolonics házaspár fogadta a felvonulókat.

Vacsora előtt az önkormányzat éttermében műsort adott a vendégként meghívott szlovén gyertyánosi dalkör, a gutori táncos asszonyok, illetve a helyi népdalkör egyesület is.

A felvonulás idején a söjtöri és az iharosberényi polgárőrök biztosították a forgalomirányítást. A szüreti bálban a Laza Duó együttes zenélt.

Köszönet minden résztvevőnek, fellépőnek, traktorosnak!