2019. március 23-án, szombaton reggel közel 50 fő önkéntes gyűlt össze a söjtöri villanytelephez vezető út mellett, hogy az országos “TeSzedd” mozgalom keretében megtisztítsák a Söjtör-Bak összekötő út melletti zöldterületet. Az önkormányzati dolgozók mellett a Söjtöri Polgárőr Egyesület tagjai, a Söjtöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, illetve lelkes helyiek és “külsős” szimpatizánsok sorakoztak fel három csoportba. A 6 km-es távon Baktól a Szénásvölgy-pusztai elágazóig a polgárőrök dolgoztak, Kispusztáig az önkormányzat dolgozói, a Söjtör falutáblától pedig a többi önkéntes indult el.

11 óráig 45 zsáknyi szemét gyűlt össze, amit a tűzoltószertár udvarához szállítottunk be. Innen központilag viszik majd el a szemetet. Rengeteg autógumi, elektronikai cikk is előkerült az út mellől, ezeket az önkormányzat szállítja be a zalaegerszegi hulladékudvarba. A résztvevőket az önkormányzat a tűzoltószertárnál a népdalkörös hölgyek által készített ebéddel látták vendégül.

Köszönet az akcióban résztvevő aktivistáknak! Büszkék lehetnek magukra, hiszen önzetlenül dolgoztak szűk környezetünk megszépítéséért. Reméljük, hogy a jó példát követve az úton közlekedőknél is elindul egy szemléletformálás a környezet megóvását illetően!