2018. október 17-én Deák Ferenc születésének 215. évfordulóját ünnepeltük a Deák Emlékháznál. A megemlékezésen köszöntőt mondott Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott asszony, illetve Pácsonyi Imre alelnök úr a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében.

Ünnepi beszédet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese mondott. Államtitkár úr a koszorúzást követően közreműködött az elismerő oklevél átadásánál, illetve a civil szervetek fájának elültetésénél, majd a rendezvényt követően megtekintette az Emlékházat is.

Miniszterhelyettes úr, Kormánymegbízott asszony, illetve Alelnök úr mellett koszorút helyezett el idén többek között Dr. Németh Mária büntető kollégiumvezető a Zalaegerszegi Törvényszéktől, Dr. Molnár József, a Zalaegerszegi Járási Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, Kiss Gábor úr, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Igazgatója, a közös hivatalhoz tartozó települések polgármesterei, a Deák-falvak vezetői, illetve a helyi intézmények és civil szervezetek vezetői.

Az idei évi megemlékezést – Dr. Pál Attila elnök úrnak köszönhetően – a Zala Megyei Közgyűlés is támogatta.

Az eseményről az M1 híradója is beszámolt. Az alábbi linkre kattintva a 17. percnél található a tudósítás.

https://www.mediaklikk.hu/video/hirado-2018-10-17-i-adas-15/